Naše

BARIKOVÉ SUDY

Ďalšou významnou aktivitou našej spoločnosti je od roku 2009 predaj barikových sudov značky Boswell – Polonyi pre najvýznamnejších slovenských a českých výrobcov vína.
Značka Boswell-Polonyi je výsledkom  úsilia rodiny T.W.Boswell a rodiny Júliusa Polonyiho. Barikové sudy, ktoré sú výsledkom tohto spojenia, sú svojou výnimočnou kvalitou predurčené, aby v nich zreli špičkové vína  v 20 krajinách sveta, kde sú distribuované prostredníctvom  spoločnosti Boswell.
Spoločnosť  bola založená v roku 1912  a vyrába viac ako 50 % svetovej produkcie barikových sudov.
Spojenie  dubového dreva zo slovenských lesov a takmer storočie skúseností  nášho partnera  sa pozitívne  prejavilo na výrobku, ktorý patrí medzi elitu vo svete barikových sudov.   

www.independentstavecompany.com     www.twboswell.com

Distribúciu našich barikových sudov nám v Slovenskej a Českej republike zabezpečuje firma Lipera s.r.o., ktorá je našim výhradným predajcom tohto produktu.
Barikový sud značky Boswell-Polonyi ako jeden  z mála vo svete  bol zvlášť vyvinutý pre biele vína a zvlášť pre červené. To umožnilo vinárom, aby ešte viac mohli dosiahnuť  všetky nuancie, o ktoré sa s daným vínom  pokúšajú,  a aby tak poskytli klientovi dokonalý pôžitok.

SENZORIKA A DOPORUČENÉ POUŽITIE

Sud Boswell – Polonyi blanc

Vzhľadom k výnimočným vlastnostiam slovenského duba a ich vplyvu na biele vína, bola táto chuť navrhnutá, aby rešpektovala ovocnosť so zameraním sa na príchute a pocit na jazyku.

Typické senzorické atribúty:
•     Bohatá karamelová a oriešková príchuť
•     Jemne dymové a korenisté
•     Jemnosť na strede jazyka
•     Zvýraznenie jemných, bohatých ovocných tónov

Tieto sudy sú obzvlášť vhodné pre:
•     Biele vína s plným telom
•     Chardonnay

Náš typ:
Odroda - Chardonnay, typ vypálenia - MEDIUM, doba zrenia v sude - 3 mesiace
(Na základe spolupráce s vinárstvom PD Mojmírovce)

Sud Boswell - Polonyi rouge

S rozvíjaním chuti vypálenie Polonyi rouge poskytuje rovnováhu medzi slovenským dubom a tmavým ovocím. Jemné triesloviny zabezpečia štruktúru pri doznievaní chuti.

Typické senzorické atribúty:
•     Stopy muškátového orecha a karamelu, jemne ukrytý za ovocím
•     Mierna vanilka a toast
•     Tmavé bobuľoviny

Tieto sudy sú obzvlášť vhodné pre:
•     Vína určené pre strednodobé dozrievanie

Náš typ:
Odroda – Cabernet sauvignon, typ vypálenia - MEDIUM, doba zrenia v sude - 6 mesiacov (Na základe spolupráce s vinárstvom PD Mojmírovce)